PANELI I SISTEMIT TË NDERTIMIT

ECOBEST është një sistem prodhues inovativ, fleksibël dhe i lehtë për t’u përdorur i cili përbëhet nga panele të montuara, të klasave industriale.


Muratura e përforcuar ECOBEST përbëhet nga dypjesë kryesore:

  • Bërthama e zgjeruar e polistirenit e cila është jo-toksike, jo e rrezikshme, vetë-shuarëse dhe kimikisht inerte.
  • Dy rrjetëza me forcë të lartë të galvanizuar lidhen së bashku duke përdorur nyje të cilat janë elektrodepozuar në to.

Paneli i vetëm EBT

Paneli i vetëm EBT përdoret si një element mbushës për muraturën e jashtme dhe të brendshme për ndërtime banimi, industriale dhe tregtare. Mund të përdoret gjithashtu si izolim termik i jashtëm i ndërtesave, si dhe për mbivendosje të elementeve të betonit. Paneli i vetëm është në dispozicion në trashësi nga: 5cm - 50cm


Paneli i katit EBPT

Paneli i dyshemesë EBPT përdoret për ndërtimin e dyshemeve dhe tavaneve bazuar në parimet e pllakave të rasave, të njohura gjithashtu si pllaka me shirita (Zoellner-Zellner). Në sistemin e ndërtimit ECOBEST përdoren pllakat  e përbëra Zellner. Paneli i dyshemesë EBPT përdoret si një strukturë mbajtëse, duke ulur ndjeshëm koston e ndërtimit të pllakave të betonit të ndërtesës duke siguruar veti të shkëlqyera termoizoluese dhe izoluese në nivelet e saj horizontale. Më shumë>>


Paneli i vetëm i Rrjetit EBTDM i Dyfishuar

Betoni i përforcuar me panel të vetëm të përforcuar EBTDM mund të përdoret si element mbushës ose edhe si muraturë që mbajnë ngarkesë.Mund të përdoret në strukturat e përbëra për ndërtimin e mureve rrethuese të bodrumit ku korniza metalike fillon nga niveli i themelit. Mund të përdoret gjithashtu në aplikacione speciale për veshjet e mureve prej guri të sistemit ECOBEST. Mund të jetë e pajisur siç duhet me një përforcim shtesë horizontal edhe vertikal që vendosni midis dy rrjetave sipas rezolucionit statik të muraturës mbajtëse.


Paneli dyshe EBTD

Paneli i dyfishtë EBTD përbëhet nga dy panele të vetme që janë konfiguruar siç duhet dhe janë të lidhur me nyje horizontale të dyfishtë. Përforcimi i brendshëm i panelit është bërë nga rafti dyshe me seksion kryq 200 * 200 mm Φ8.0 - 10.0 - 12.0. Hendeku i formuar nga lidhja e dy paneleve të vetme është e mbushur me beton me karakteristika dhe rezistencë të përshtatshme. Në varësi të kërkesave strukturore, diametri i armaturës, si dhe hendeku midis paneleve ndryshojnë. Paneli i dyfishtë EBTD mund të përdoret si muraturë që mbajnë ngarkesë dhe në kushte të veçanta (rripa, oxhaqe, rezervuarë, pishina, ujësjellësa, etj.) Më shumë>>


Paneli i lakuar i EBTC

Paneli i lakuar EBTC mund të përdoret në aplikacione specifike arkitekturore (kisha, kupola, tavanetëlakuara, etj.). Më shumë>>