Histori

ECOBEST ka qenë aktiv në industrinë e çelikut që nga viti 1975. Gjatë periudhës së parë dhe deri në 1995, kompania është specializuar në ndërtimin e ndërtesave industriale  kryesisht në zonën e  guroreve të mermerit, minierave, njësive të prodhimit të betonit dhe industri të tjera të cilat përdorin   makineri dërrmuese, kontrolluese dhe përcjellëse, siç janë :silosat, rripat transportues, thërrmuesit, ekranet, skalperët etj.


Gjatë kalimit në periudhën e dytë kur kompania u specializua në ndërtimin e banesave me zhvillimin e paneleve të mureve të përforcuar ECOBEST, u ndërtua një nga ndërtesat metalike më të kërkuara në Greqi. Ndërtesa e llaçit të gatshëm Marmoline që përbëhej nga 11 silona me nga 110 Tn secila.


Që atëherë sistemi i ndërtesave ECOBEST ka përfunduar më shumë se njëmijë ndërtesa dhe në total më shumë se treqindmijë metra katrorë mure të përforcuara ECOBEST.