Балистички тестови

Нашата компанија изврши балистички тестови според FEMA P-320 & P-361 на Националното засолниште за невреме (NSSA).

Пред една деценија, научниците проучувале појава на екстремни феномени кај нас, како што се ветерниците, истакнувајќи дека овие феномени ќе бидат многу помоќни предизвикувајќи поголеми катастрофи во иднина. Експертите предвидуваат дека глобалните климатски промени ќе создадат услови за атмосферска нестабилност на небото на нашата земја и торнадата што ќе се создадат ќе бидат посилни од денешните. Трагична потврда за оваа проценка беше фаталниот инцидент на Халкидики во јули 2019 година.

Овие стандарди ги опишуваат и разгледуваат условите под кои може да се создаде безбедна просторија, дома или во мала работна единица, која би помогнала во обезбедувањето на заштита од повреда и од смрт, предизвикани при екстремни временски настани. Овие стандарди исто така се засновани на бројни метеоролошки записи, но и на регистрирани фактички оштетувања на постоечки згради од дејството на надворешни предмети врз нивните фасади како резултат на екстремните ветрови, кои честопати надминуваат 252 км на час (ураган од категорија 5).