Βαλλιστικές Δοκιμές

Η εταιρεία μας πραγματοποίησε βαλλιστικές δοκιμές σύμφωνα με το πρότυπο FEMA P-320 & P-361 of National Storm Shelter (NSSA).

Ήδη πριν από μία δεκαετία, επιστήμονες που μελετούν την εμφάνιση ακραίων φαινομένων στη χώρα μας, όπως οι ανεμοστρόβιλοι, είχαν επισημάνει ότι τα συγκεκριμένα φαινόμενα θα είναι στο μέλλον πολύ ισχυρότερα και στο πέρασμά τους θα προκαλούν μεγαλύτερες καταστροφές. Οι ειδικοί προέβλεπαν ότι η παγκόσμια κλιματική αλλαγή θα δημιουργήσει συνθήκες ατμοσφαιρικής αστάθειας στον ουρανό της χώρα μας και οι ανεμοστρόβιλοι που θα δημιουργούνται θα είναι περισσότεροι και ισχυρότεροι απ΄ ό,τι σήμερα. Τραγική επιβεβαίωση της εκτίμησης αυτής, που είχε γίνει πριν 10 χρόνια, αποτέλεσε το φονικό συμβάν στη Χαλκιδική τον Ιούλιο του 2019.

Τα συγκεκριμένα πρότυπα περιγράφουν και εξετάζουν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες η δημιουργία ενός ασφαλούς δωματίου στο σπίτι ή σε μια μικρή επιχείρηση μπορεί να βοηθήσει στην εξασφάλιση της προστασίας τόσο από τραυματισμούς όσο και από θανάτους που μπορεί να προκληθούν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Επίσης τα συγκεκριμένα πρότυπα έχουν βασιστεί σε πολυάριθμα μετεωρολογικά αρχεία αλλά και σε καταγεγραμμένες πραγματικές ζημιές σε υφιστάμενα κτήρια, από χτυπήματα αντικειμένων στο εξωτερικό περίβλημα τους, λόγω των ακραίων ανέμων, η ταχύτητα των οποίων ξεπερνούσε πολλές φορές τα 252km/h (τυφώνας κατηγορίας 5).